Головна » Архів матеріалів

Поради щодо того, як більш успішно проводити тендери в час карантину

Не вимагайте довідки в паперовому вигляді

Наразі у постачальників виникають проблеми з отриманням паперових довідок у зв’язку з карантином. Бо, по-перше, багато підприємств наразі не працюють і виникають складнощі з поїздками в ДПС чи МВС, а по-друге, можуть виникнути труднощі з обмеженням входу людей в МВС чи ДПС. 

Відповідно, щоб не відхиляти найбільш економічно вигідні пропозиції просто через те, що Переможець не зміг взяти довідку з ДПС чи МВС - прописуйте в тендерній документації можливість надання довідки з цих органів в електронному вигляді з накладеним ЕЦП/КЕП. Багато Замовників і раніше користувались такими можливостями. Тож давайте подивимось, як це зробити.

Як зазначити в ТД вимогу про надання довідки з МВС

Ми надамо кілька прикладів з тендерних документацій Замовників, які, на наш погляд є якісними ... Читати далі »

Переглядів: 343 | Додав: bodiklviv | Дата: 01.04.2020

Уже незабаром, 19 квітня 2020 року вступить у дію нова редакція Закону «Про публічні закупівлі», у якій багато нововведень та вдосконалень.

 

Зараз пропонуємо до Вашої уваги одне з представлених питань у новому Законі — спрощених закупівель (про проведення яких зазначено в статті 14 нової редакції Закону).

Згідно зі статтею 1 нової редакції Закону, спрощена закупівля  — придбання замовником товарів, робіт і послуг, вартість яких дорівнює або перевищує 50 тисяч гривень та є меншою за вартість, що встановлена у пунктах 1 і 2 частини першої статті 3 цього Закону*;

*для замовників, визначених пунктами 1-3 частини першої статті 2  Закону, за умови що вартість предмета закупівлі товару (товарів), послуги (послуг) дорівнює або перевищує 200 тисяч гривень, а робіт - 1,5 мільйона гривень; для замовників, визначених пунктом 4 частини першої статті 2 Закону, за ум ... Читати далі »
Переглядів: 329 | Додав: bodiklviv | Дата: 01.04.2020

Що таке спрощені закупівлі

В новій редакції Закону України “Про публічні закупівлі”, яка вступить в дію 19 квітня 2020 року з'являється поняття спрощених закупівель. Почнемо з того, що ж таке спрощені закупівлі. Згідно статті 1 нової редакції Закону

Спрощена закупівля - придбання замовником товарів, робіт і послуг, вартість яких дорівнює або перевищує 50 тисяч гривень та є меншою за вартість, що встановлена у пунктах 1 і 2 частини першої статті 3 цього Закону*;

*для замовників, визначених пунктами 1-3 частини першої статті 2  Закону, за умови що вартість предмета закупівлі товару (товарів), послуги (послуг) дорівнює або перевищує 200 тисяч гривень, а робіт - 1,5 мільйона гривень;
для замовників, визначених пунктом 4 частини першої статті 2 Закону, за умови що вартість предмета закупівлі товару (товарів), послуги (послуг) дорівнює або перевищує 1 мільйон гривень, а робіт - 5 мільйонів г ... Читати далі »
Переглядів: 357 | Додав: bodiklviv | Дата: 31.03.2020

Що таке допорогова вартість предмета закупівлі 

Допорогова вартість предмета закупівлі це  вартість від 1 копійки до "порогів" (вартості, що встановлена у пунктах 1 і 2 частини першої статті 3 Закону), а саме:

  • для замовників, визначених пунктами 1-3 частини першої статті 2  Закону, за умови що вартість предмета закупівлі товару (товарів), послуги (послуг) дорівнює або перевищує 200 тисяч гривень, а робіт - 1,5 мільйона гривень;
     
  • для замовників, визначених пунктом 4 частини першої статті 2 Закону (“монополістів”), за умови що вартість предмета закупівлі товару (товарів), послуги (послуг) дорівнює або перевищує 1 мільйон гривень, а робіт - 5 мільйонів гривень.

А тепер давайте розберемось, як можна закуповувати на такі допорогові суми. 

Річна вартість предмета закупівлі до 50 тис. грн

Якщо річна вартість предмета за ... Читати далі »

Переглядів: 412 | Додав: bodiklviv | Дата: 27.03.2020

 Електронний каталог «Prozorro Market» – це зручний інструмент для здійснення закупівель державними Замовниками товарів широкого вжитку на суми, які не перевищують пороги встановлені Законом «Про публічні закупівлі» – до 200 тисяч гривень. Електронні каталоги Prozorro Market розпочали працювати з квітня 2019 року. За цей час державні замовники з усієї України придбали палива на 3,5 млн грн, офісного обладнання на 2,8 млн грн, комп`ютерів — на 1,8 млн грн.

 З вступом у дію нової редакції Закону 19 квітня 2020 року Замовник  вже не зможе «обійти» використання електронної системи, і повинен буде прозвітувати за кожну витрачену копійку. На вибір він може обрати або спрощену процедуру (із залученістю уповноваженої особи, по суті це той же тендер з документацією, аукціоном (створенням конкурентного середовища з декількох постачальників), перевіркою та кваліфікацією постачальника, витраченими ... Читати далі »

Переглядів: 313 | Додав: bodiklviv | Дата: 27.03.2020

НОВІ СТРОКИ ПУБЛІКАЦІЇ В ЗАКОНІ "ПРО ПУБЛІЧНІ ЗАКУПІВЛІ"

Детально про те, як зміняться деякі строки етапів закупівлі та оприлюднення після 19 квітня 2020 року

19 квітня 2020 року вступає в дію нова редакція Закону України “Про публічні закупівлі”. Там є суттєві зміни, одна з них - нові строки оприлюднення в системі Прозорро. Давайте розберемось, які строки змінюються.

 

Строки, що змінюються в новому Законі

В новій редакції Закону України "Про публічні закупівлі" змінились деякі строки проведення процедури закупівлі та оприлюднення документів. Це було зроблено для того, щоб допомогти Замовникам уникнути порушень

Строк розгляду скарги органом оскарження

Був 15 робочих днів з дати початку розгляду скарги

Став 10 робочих днів з дати початку розгляду скарги. Може бути аргументовано продовжено органом оскарження до 20 роб ... Читати далі »

Переглядів: 312 | Додав: bodiklviv | Дата: 26.03.2020

Окремою і важливою ділянкою нашої роботи є організація та супровід державних закупівель (тендерів), електронні допорогові закупівлі, публічні закупівлі.

Юридична компанія «La Speranza» здійснює повний комплекс по підготовці та проведенні державних закупівель.

Отже розглянемо основні відмінності Відкритих торгів та Допорогових закупівель:

Юридична компанія «La Speranza» пропонує свої послуги щодо організації,правового супро ... Читати далі »

Переглядів: 931 | Додав: bodiklviv | Дата: 27.05.2016

В Україні за 2015 рік (без урахування даних АР Крим та м. Севастополь) утворилося близько 48 млн. м3побутових відходів, або близько 10 млн. тонн, які захоронюються на 6 тис. сміттєзвалищ і полігонів загальною площею понад 9 тис. га. Про це повідомила начальник відділу поводження з побутовими відходами МінрегіонуЛюдмила Полтораченко під час Конференції «Відходи в енергію», яка проходила 26-27 травня в м. Івано-Франківськ.

«Формування та реалізація державної політики у сфері поводження з побутовими відходами – одне із завдань Мінрегіону. Ця галузь потребує суттєвого реформування та демонополізації. Це можливо через доопрацювання, розроблення та прийняття відповідних нормативно-правових актів», - зазначила вона.

За словами Людмили Полтораченко, питання демонополізації ринку послуг з перероблення та захоронення побутових відходів відображені у законопроекті &laq ... Читати далі »

Переглядів: 654 | Додав: bodiklviv | Дата: 27.05.2016 | Коментарі (0)

Процедура встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, затвердженапостановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), від 24.03.2016 № 364, сьогодні офіційно оприлюднена в «Офіційному віснику України» за № 39, ст. 1510.

Ця Процедура набрала чинності з дня її офіційного опублікування.

Дана Процедура застосовується НКРЕКП при встановленні тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення.

Дія Процедури поширюється на суб’єктів господарювання, які отримали у встановленому законодавством порядку ліцензії на провадження господарської діяльності з централізованого водопостачання та водовідведення та ліцензування діяльності яких здійснюється НКРЕКП.

Процедура визначає єдиний механізм подання документів для встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення (у тому числі за затвердженими формами), і ... Читати далі »

Переглядів: 573 | Додав: bodiklviv | Дата: 27.05.2016

1 2 »
Наші партнери:
  • ТОВ "Трайдент ХІТ"
  • ТОВ "Транспроект"
  • ПП "Троя-Іф"
  • ОП "Український музичний альянс"
  • ЛКП ТФ "Львівспецконунтранс"
  • Первомайська трикотажна фабрика
Наші контакти:
Юридична компанія "La Speranza"
79041, м. Львів, вул. Героїв УПА 73, корп.8 офіс 302



Тел: 0969166144

e-mail: lasperanza.lviv@gmail.com

URL: //lak.ucoz.com

Карта: