Головна » 2020 » Квітень » 1 » СПРОЩЕНІ ЗАКУПІВЛІ В НОВІЙ РЕДАКЦІЇ ЗАКОНУ: ВІДПОВІДІ НА ЗАПИТАННЯ
15:32
СПРОЩЕНІ ЗАКУПІВЛІ В НОВІЙ РЕДАКЦІЇ ЗАКОНУ: ВІДПОВІДІ НА ЗАПИТАННЯ

Уже незабаром, 19 квітня 2020 року вступить у дію нова редакція Закону «Про публічні закупівлі», у якій багато нововведень та вдосконалень.

 

Зараз пропонуємо до Вашої уваги одне з представлених питань у новому Законі — спрощених закупівель (про проведення яких зазначено в статті 14 нової редакції Закону).

Згідно зі статтею 1 нової редакції Закону, спрощена закупівля  — придбання замовником товарів, робіт і послуг, вартість яких дорівнює або перевищує 50 тисяч гривень та є меншою за вартість, що встановлена у пунктах 1 і 2 частини першої статті 3 цього Закону*;

*для замовників, визначених пунктами 1-3 частини першої статті 2  Закону, за умови що вартість предмета закупівлі товару (товарів), послуги (послуг) дорівнює або перевищує 200 тисяч гривень, а робіт - 1,5 мільйона гривень; для замовників, визначених пунктом 4 частини першої статті 2 Закону, за умови що вартість предмета закупівлі товару (товарів), послуги (послуг) дорівнює або перевищує 1 мільйон гривень, а робіт - 5 мільйонів гривень.

А зараз — запитання та відповіді на тему спрощеної закупівлі:

 

Чи може спрощені закупівлі проводити тендерний комітет ?

Відповідно до нової редакції Закону, спрощені закупівлі має право проводити лише Уповноважена особа. 

Можемо ми розмістити проект договору після подання пропозицій ?

Ні, на відміну від допорогових закупівель, одразу потрібно публікувати оголошення про закупівлю з проектом договору. І зробити це слід не пізніше ніж за шість робочих днів до кінцевого строку подання пропозицій.

Скажіть, будь ласка, скільки часу дається на розгляд пропозицій?

Якщо було подано 1 пропозицію, то процедура одразу переходить на стадію розгляду пропозиції постачальника. У разі, коли пропозицій 2 чи більше, розгляд пропозицій розпочинається після проведення аукціону і тоді строк не повинен перевищувати п’ять робочих днів з дня завершення електронного аукціону.

 Якщо спрощена закупівля стає неактуальною чи зможу я її відмінити?

Так, замовники мають право скасувати спрощену закупівлю, якщо потреба в ній пропала. Також може бути у ситуаціях пов'язаними зі скороченням видатків, за неможливості усунути порушення законодавства. За умови скасування спрощеної закупівлі, Вам необхідно буде протягом одного робочого дня з дня прийняття такого рішення опублікувати його на порталі.

 Річна вартість предмета закупівлі менша ніж 50 тисяч гривень. Ми маємо проводити спрощені закупівлі? 

Так. Ви можете у такому разі провести спрощену закупівлю. Але також маєте право скористатися Prozorro Market або піти шляхом публікації звіту про договір про закупівлю. 

 

Джерело: https://infobox.prozorro.org/articles/sproshcheni-zakupivli-v-noviy-redakciji-zakonu-vidpovidi-na-zapitannya

Переглядів: 333 | Додав: bodiklviv | Теги: тендер івано-франківськ, публічні закупівлі, відкриті торги, переговорна процедура, prozorro, допорогова закупівля, переговорна процедура закупівлі, звіт про укладений договір, прозоро, супровід тендерів, тендери, закупки, закупівлі, тендер, спрощена закупівля, АМКУ, прозорро, тендер львів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Наші партнери:
  • ТОВ "Трайдент ХІТ"
  • ТОВ "Транспроект"
  • ПП "Троя-Іф"
  • ОП "Український музичний альянс"
  • ЛКП ТФ "Львівспецконунтранс"
  • Первомайська трикотажна фабрика
Наші контакти:
Юридична компанія "La Speranza"
79041, м. Львів, вул. Героїв УПА 73, корп.8 офіс 302



Тел: 0969166144

e-mail: lasperanza.lviv@gmail.com

URL: //lak.ucoz.com

Карта: