Головна » 2014 » Грудень » 4 » Новина: 13-РІЧНИЦЯ ЧИННОСТІ ДЛЯ УКРАЇНИ КОНВЕНЦІЇ ПРО ВРУЧЕННЯ ЗА КОРДОНОМ СУДОВИХ ТА ПОЗАСУДОВИХ ДОКУМЕНТІВ
08:55
Новина: 13-РІЧНИЦЯ ЧИННОСТІ ДЛЯ УКРАЇНИ КОНВЕНЦІЇ ПРО ВРУЧЕННЯ ЗА КОРДОНОМ СУДОВИХ ТА ПОЗАСУДОВИХ ДОКУМЕНТІВ

ВИПОВНИЛАСЯ 13-РІЧНИЦЯ ЧИННОСТІ ДЛЯ УКРАЇНИ КОНВЕНЦІЇ ПРО ВРУЧЕННЯ ЗА КОРДОНОМ СУДОВИХ ТА ПОЗАСУДОВИХ ДОКУМЕНТІВ У ЦИВІЛЬНИХ АБО КОМЕРЦІЙНИХ СПРАВАХ

03.12.2014

1 грудня 2001 року для України набрала чинності Конвенція про вручення за кордоном судових та позасудових документів у цивільних або комерційних справах, до якої Україна приєдналась Законом України від 19 жовтня 2000 року N 2052-III із заявами та застереженнями.

Відповідно до статті 2 Конвенції, Центральним органом України, обов’язком якого є отримання прохань про вручення документів, що надходять від інших Договірних Держав, є Міністерство юстиції України.

Дана Конвенція, яка була укладена 15 листопада 1965 року у м. Гаага, є важливою багатосторонньою угодою у сфері міжнародного цивільного процесу, покликаною забезпечити максимально ефективний механізм передачі та вручення судових та позасудових документів особі, яка знаходиться на території іноземної держави.

Основна мета цієї Конвенції - це спрощення та прискорення процедури передачі документів, які підлягають врученню за кордоном, а також забезпечення захисту інтересів сторін шляхом їх повідомлення стосовно документів, які вручаються, в терміни, можливі для підготовки та представлення заперечення щодо позову.

Конвенція застосовується у цивільних та комерційних справах щодо всіх випадків, коли існує потреба в передачі судових та позасудових документів для вручення за кордоном, але не застосовується, якщо адреса особи, якій необхідно вручити документ, невідома.

З метою належного забезпечення виконання положень міжнародних договорів спільним наказом Міністерства юстиції України та Державної судової адміністрації України від 27.06.20078 № 1092/5/54 затверджена Інструкція про порядок виконання міжнародних договорів з питань надання правової допомоги в цивільних справах щодо вручення документів, отримання доказів та визнання і виконання судових рішень, VI розділ якої визначає порядок виконання згаданої Конвенції.

До Міністерства юстиції України як Центрального органу, визначеного відповідно до статті 2 Конвенції, протягом останніх п’яти років від компетентних органів іноземних держав надійшло 3729 прохань про надання правової допомоги щодо вручення документів юридичним та фізичним особам, які знаходяться на території України.

Найбільша кількість прохань отримана від компетентних органів Республіки Польща – 629, Федеративної Республіки Німеччина – 687, Чеської Республіки – 497, Турецької Республіки – 360, Французької Республіки – 297, Італійської Республіки – 238, Угорщини – 237, Сполучених Штатів Америки – 125, Грецької Республіки – 84, Швейцарської Конфедерації – 53, Португальської Республіки – 44.

Переглядів: 530 | Додав: bodiklviv | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші партнери:
  • ТОВ "Трайдент ХІТ"
  • ТОВ "Транспроект"
  • ПП "Троя-Іф"
  • ОП "Український музичний альянс"
  • ЛКП ТФ "Львівспецконунтранс"
  • Первомайська трикотажна фабрика
Наші контакти:
Юридична компанія "La Speranza"
79041, м. Львів, вул. Героїв УПА 73, корп.8 офіс 302



Тел: 0969166144

e-mail: lasperanza.lviv@gmail.com

URL: //lak.ucoz.com

Карта: